x360keyheader

Gebruikers handleiding X360key

Gebruikers handleiding X360key
22 oktober 2012

 

 

Hieronder vindt u de gebruikshandleiding van X360key als deze al is geinstalleerd.

 

Op deze pagina wordt alles wat belangrijk is omtrent het gebruik van de xk3y uitgelegd. Heb je een xk3y laten inbouwen? Neem dan deze pagina door en je kunt optimaal gebruik maken van deze prachtige ODDE!

X360key zonder scherm
Verwachte levertijd: 1 werkdag€ 70.00
   
X360key
Verwachte levertijd: 1 werkdag€ 82.50
   
X360key in Xk3y retail box
Verwachte levertijd: 1 werkdag€ 85.00
   

 

Hieronder vind je een lijst met zaken die van belang zijn in het gebruik van de xk3y, erg handig om eenmalig door te nemen. Verderop deze pagina staat een uitleg voor het overzetten van games naar de USB HDD van je xk3y.

xk3y remote

X360key display
Verwachte levertijd: 1 werkdag  € 24.95
   

Dit is de remote, hiermee kan je de games die op je USB HDD staan selecteren en opstarten. Deze plug je met de meegeleverde USB kabel in de speciale aansluiting aan de achterkant van je Xbox 360.

 

USB HDD

 

2.5 inch 1 TB externe USB 3.0 HDD
Deze 2.5 inch 1TB externe USB 2.0 harde schijf heeft geen extra voeding nodig. Tevens is het design elegant en strak.Dit product is onder meer te gebruiken op elke USB 2.0 en ...
€ 99.95  
2TB externe harde schijf

2TB externe harde schijf: ideaal als opslag voor grote bestanden.

 

Deze ...

€ 125.00  

De USB HDD sluit je aan op de remote. De remote heeft een USB aansluiting waar je de HDD inplugt. Je zou hier ook een USB hub op aan kunnen sluiten en vervolgens op deze hub weer meerdere USB opslagapparaten aan kunnen sluiten. Zoals meerdere USB HDD’s en USB sticks. Eventueel kan je zo ook de Wi-Fi dongle aansluiten.

X360key Wi-Fi module

X360key WIFI dongle
Verwachte levertijd: 1 werkdag€ 24.95 nu € 15.00
   

 

Met de xk3y Wi-Fi dongle  kan je games kiezen met elk apparaat die een internet browser heeft zoals iPad, iPhone, Laptop of mobiel.

Pass-through modus

Als je de DVD lade van de Xbox 360 wilt gebruiken dan moet je de xk3y opstarten in pass-through modus. Dit doe je door de Xbox 360 aan te zetten door op de eject knop (het knopje naast de DVD lade) te drukken. Je kunt de DVD lade dan als normaal gebruiken en de xk3y blijft in een soort slaapmodus en kan niet gebruikt worden totdat je de Xbox 360 weer op normale wijze opstart.

xkey.cfg, het xk3y configuratiebestand

Het xkey.cfg met aanbevolen instellingen voor zowel de Xbox 360 fat als slim.

Het xkey.cfg bestandje bevat instellingen die de xk3y gebruikt. Deze moet in de root op de USB HDD staan waar je ook je games op hebt staan (check de afbeelding bij “xk3y updaten” hieronder). Als je de E64 error krijgt of je krijgt de “Play DVD” melding als je games op probeert te starten moet je even het “Leesmij.txt” bestand doorlezen voor aanvullende instructies.

xk3y updaten

 

 

 

Het updaten van de xk3y is kinderlijk eenvoudig. Een update is altijd een .zip bestand met daarin 2 bestanden genaamd “rootfs” en “uImage”. Deze 2 bestanden zet je in de root van de USB HDD die je gebruikt voor je xk3y, de update bestanden komen dus naast de “games” map te staan waar alle iso’s in zitten. Zie de afbeelding hierboven voor een voorbeeld.

Koppel de USB HDD af en gebruik daarbij de “hardware veilig verwijderen” functie van Windows, anders zouden de update bestanden corrupt kunnen raken en dat kan voor veel problemen zorgen.

Sluit de USB HDD vervolgens weer aan op de xk3y en zet de Xbox 360 op normale wijze aan. De xk3y zal op de remote laten zien dat de update uitgevoerd wordt. Zet na de update de Xbox 360 uit en verwijder de bestanden “rootfs” en “uImage” (door de HDD op je PC aan te sluiten). Je xk3y is dan weer helemaal up-to-date en je kunt hem zoals normaal gebruiken.

Hou het nieuws in de gaten voor de laatste updates van de xk3y.

System update (update voor de Xbox 360 van Microsoft)

Als je gevraagd wordt een systeem update uit te voeren dan is het belangrijk dat je deze altijd uitvoert in pass-through modus! Ook kun je dat geval het beste even kijken op de nieuwspagina om te checken of er mogelijk problemen op kunnen treden met die systeem update (het kan immers nodig zijn eerst de xk3y te updaten voordat het nieuwe dashboard wat je wilt installeren ondersteund wordt).

Games opstarten

Allereerst moet je de iso die je wenst op te starten selecteren. Dit kan via de xk3y remote, via de webinterface (als je de Wi-Fi dongle hebt) of door gebruik te maken van de isomenu functie van de xk3y. De xk3y laat een “mixed media disc” zien aan jouw Xbox 360 (als je die niet ziet moet je even op eject en close drukken, dat kan met je controller vanuit het dashboard). Vervolgens ga je naar “apps” > “My Apps” > “Picture Viewer” op je Xbox 360 en daar zie je alle iso’s die op je USB HDD staan. Hier kies je de gewenste iso en vervolgens eject en close je de DVD speler (dit kan allemaal met je controller). Via de iso menu functie kan je dus games selecteren en opstarten met alleen je controller en hoef je niet op te staan.

Multi-disc games

Games die uit meerdere DVD’s bestaan vragen je soms in het midden van een game een andere schijf in te voeren. In zo’n geval kun je een andere iso selecteren door 2x snel achter elkaar op de eject button van de Xbox 360 te drukken. Op de xk3y remote komt dan het lijstje met alle iso’s beschikbaar en kan je de gevraagde DVD selecteren.

USB HDD geschikt maken voor gebruik met xk3y

  • Sluit een USB HDD aan op je PC en open “Computer” (via start ⇒ Computer).
  • Klik met de rechtermuisknop op de USB HDD en kies “Formatteren…”.

 

 

  • Kies als bestandssysteem “NTFS” en vink “Snelformatteren” aan. Klik vervolgens op “Starten”.

 

 

 

 

 

  • Open de HDD na het formatteren en maak een map genaamd “games”. Zet ook het xk3y configuratiebestand in de root van de USB HDD. Je kunt het xkey.cfg bestand van deze pagina downloaden (een stukje hierboven zit een downloadknop).

 


 

 

Je USB HDD is nu geschikt gemaakt voor de xk3y. De .iso bestanden die je in de games map zet kun je opstarten met de xk3y

Games controleren voor je ze op de USB HDD zet

Het is verstandig je games eerst door een controle programma te halen alvorens ze op de USB HDD te zetten en ze op te starten met de xk3y. Spellen kunnen gecontroleerd worden met abgx360, dit programma is oorspronkelijk ontwikkeld om iso’s te controleren voor je ze brandt maar kan ook prima gebruikt worden om iso’s te controleren voor je ze op de xk3y USB HDD zet. Als je ook online speelt is het ontzettend belangrijk dat je elke game eerst door abgx360 heen haalt!

Nadat je het .iso bestand gecontroleerd hebt met abgx360 kun je hem kopiëren naar de games map van je USB HDD. Alleen het .iso bestand (het bestand van 7 à 8 GB) hoeft naar de USB HDD gekopieerd te worden. Het .dvd bestand van een paar bytes kan verwijderd worden. Tevens is het verstandig om de iso te hernoemen naar de naam van het spel zodat je de game makkelijk kunt herkennen als je hem op wilt starten.

 

X360key is te koop via:

X360key | X360key | X360key | X360key | X360key | X360key | X360key | X360key | X360key | X360key |
Reacties
Grard - 12 november 2014
Geen enkele afbeeldingen werkt..Beetje jammer dit.


Reactie schrijven op Gebruikers handleiding X360key


Winkelwagen
Selecteer taal
Zoeken

Ombouwservice.com | Xbox 360 ombouwen | Cronus MAX PLUS | Sky3DS | Sky3DS Blue | X360key | Xbox 360 Slim ombouwen | 3DS ombouwen | Wode Jukebox  | Ombouwen | Sky3DS+ |webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop